PRESENTACIÓ DEL CONCEPTE “MANOLETE”

NOTES PER UNA BIOGRAFIA: Aquests dies (aquests mesos) estic «reformant» el pis on, si tot va bé, aniré a viure (en la que serà la meva mudança número deu en sentit lax i número divuit en sentit estricte). El cas és que això ha fet que m’hagi hagut d’estar (m’hagi d’estar) relacionant, sisplau per força, amb el meravellós món de la construcció. El món de la construcció inclou, entre altres feines, paletas, fontaneros, electricistas, montadores de pladur, cerrajeros, marmolistas… I que consti que si ho escric en castellà no és pas perquè m’agradi. I és que el problema és que el món de la construcció, almenys a Barcelona, està poblat de manera pràcticament completa per xampinyons (espanyols). Un català es pot posar frenètic, amb relació a aquest món. No hi ha res més contrari que un català i un xampinyó que es dedica al món de la construcció.
El xampinyó arribarà sempre tard (si és que es presenta), t’enganyarà per tots costats, et farà barroeries, et farà veure coses que no són i t’amagarà coses que són, t’acabarà cobrant més de l’establert (els preus són absolutament desorbitats) i tu l’únic que faràs, en comptes d’enviar-lo a passeig, serà posar-te més i més frenètic. Si ha de triar entre dues maneres de fer una mateixa cosa, triarà sempre la pitjor i més antiestètica. Si ha de triar entre dos colors, triarà el que lligui menys. Si ha de triar entre dues maneres de dir una cosa, triarà la més maleducada i xampinyona. I tu l’únic que faràs serà posar-te més i més frenètic. Són moltes les coses que podria dir (però és que només de pensar-hi em poso frenètic). El problema és que «s’hi ha de passar» (la ilusió de la feina acabada, encara que sigui mal acabada, fa que tot s’acabi oblidant de mica en mica).

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: PRESENTACIÓ DEL CONCEPTE “MANOLETE”

 1. karbeis diu:

  Osti, m’ho has tret de la boca!

  P.D.: Perquè diuen “rachola”?

 2. Leanan diu:

  escena. Es trenca una rajola de la dutxa, necessitem canviar-la

  ve un manolete, mira les rajoles no-trencades, s’apunta quina és, marxa

  al cap d’uns dies, torna el manolete amb una rajola, mira la rajola nova, mira les altres rajoles no-trencades, són evidentment diferents, mira la rajola nova, mira les altres rajoles no-trencades, mira la rajola nova, la mira… mira les rajoles no-trencades, mira una mosca, mira les rajoles no-trencades, mira la rajola nova,

  diu:
  – son diferente….

  visca!

 3. Leanan diu:

  serà això…

  (senyor miserable! on és? ha desaparegut!!)

Els comentaris estan tancats.