La unitat d’Espanya

Tant que es parla i tant que es parla, últimament, de la unitat d’Espanya—que quan tornava de Cáceres cap a Portugal de cop i volta vaig pensar: «Però si la unitat d’Espanya no existeix!». M’explico: «Espanya», del llatí «Hispania», és un nom que des de l’època dels romans es fa servir per designar la totalitat dels territoris de la Península Ibèrica. I evidentment la Hispània no està unida: hi ha el que s’anomena «Espanya» i el que s’anomena «Portugal». La Hispània, en alguns períodes de la seva història, ha estat unida—en la majoria d’altres no. ¿Què es parla tant, doncs, de que la unitat d’Espanya està en perill? Però si la unitat d’Espanya no existeix, señores! O que s’unifiquin «Espanya» i «Portugal» o que no es parli més de la unitat d’Espanya!

Julio Camba, Records de Portugal.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: La unitat d’Espanya

  1. Cada dia som més els quals pensem que cataluña és una nació. El nou estatut és un pas més cap a un pais catalan i Zapatero és el “ximple util” que ajudarà a aconseguir-ho.

    http://blogdeldescanso.blogspot.com/

Els comentaris estan tancats.