Potser és que tinc les coses massa clares

UN MISERABLE: Jo, que no he votat mai ni ERC ni el PP, sóc absolutament contrari a la tifaradeta d’estatut que ens volen vendre. I no perquè vulgui alguna coseta més (com ERC) o alguna coseta menys (com el PP) sinó perquè jo sóc incapaç de votar a favor de la meva pròpia lapidació. I és que, fins i tot deixant de banda el vergonyós preàmbul, que al capdavall no té cap mena de valor, cada article és una pedra llançada contra la dignitat de Catalunya.


TÍTULO PRELIMINAR, CAPÍTULO 7: Gozan de la condición política de catalanes o ciudadanos de Catalunya, los ciudadanos españoles que tienen vecindad administrativa en Catalunya.

UNA PEDRA: Pam!

TÍTULO PRELIMINAR, CAPÍTULO 6: El catalán es la lengua oficial de Cataluña. También lo es el castellano, que es la lengua oficial del Estado español. Todas las personas tienen derecho a utilizar las dos lenguas oficiales y los ciudadanos de Catalunya el derecho y el deber de conocerlas.

UNA PEDRA: Pam!

TÍTULO PRELIMINAR, CAPÍTULO 9: El territorio de Catalunya es el que corresponde a los límites geográficos y administrativos de la Generalitat en el momento de la entrada en vigor del presente Estatuto.

UNA PEDRA: Pam!

UN MISERABLE: Amb això n’hi ha prou per veure-ho clar. Aquest estatut renova la cadena perpètua que ens lliga a Espanya. També hi surten acudits, com quan diu: «El Parlamento [de Catalunya] es inviolable». Aquest deu ser del Zapatero.

UNA PEDRA: Pam!

UN MISERABLE: Jo, personalment, no vull que em lapidin, i menys amb el meu consentiment. Que no em vinguin a dir que hi he de votar a favor.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: Potser és que tinc les coses massa clares

 1. karbeis diu:

  Doncs no estic d’acord amb el que dius sobre el capítol 6: per primer cop, conèixer el català és OBLIGATORI. I això, per si sol, és vital.

  No et negaré que l’estatut és una merda. I més si, com jo, tu el que desitges és una constitució.

  Però és innegable que en aspectes com aquest no és un avenç: és un salt!

 2. kapde diu:

  A viam,

  Res de l’apartat de la llengua canviarà la situació d’inferioritat del català enfront del castellà.

  Aneu fent-vos palles mentals unionistes i convergents que la llengua només l’acabareu fent servir per llepar-li el recte al judes d’en Mas.

  Pels durs de mollera:

  Aquest estatut suposa 1 pas endavant en què els polítics catalans han anat amb les sabates entrelligades i han acabat entrebancant-se i fent-se la traveta entre ells.

  Deslligar-se les sabates abans de començar era exigir les balances fiscals abans de res.

  I la traveta sempre la faran aquests regionalistes que accepten donatius anònims en quantitats descomunals i altres prebendes a canvi de legitimar el dret de conquesta.

  Dels sociates catanyols no dic res perquè se m’encén la sang.

  I la societat ha viscut desconnectada (tot i les campanyes del conseller ecosociata) i ha reaccionat quan ja estava tot abocat al fracàs.

  Reflexionem-hi, companys…reflexionem-hi…

Els comentaris estan tancats.