Els periodistes suïcides

UN MISERABLE: Una de les proves de la manca de compromís dels periodistes és la inexistència de periodistes suïcides. Així com hi ha gent que es suïcida per guanyar una guerra (els kamikazes i els mujaidins, segurament, són els més coneguts) no hi ha ningú (llevat de casos realment excepcionals) que es suïcidi per tal d’informar d’algun conflicte. Ja m’imagino un periodista corrent amb una càmera filmant cap al quarter general dels «insurgents»—però evidentment això només m’ho puc imaginar. El cas de Darfur potser és el més escandalós dels que s’estan donant últimament, i es suma a la llarga llista de conflictes amb absència total de «cobertura». A Iugoslàvia era guai anar-hi, i a l’Iraq, fins fa no gaire, també. Ara bé: així que es comencen a morir, tots els periodistes van tornant cap a casa fins que, en alguns casos, no en queda cap.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.